RIddarspel

Ett riddarspel är mer än bara galopperande hästar och rafflande tornerspel: Vi tar med våra besökare till en egen liten värld, resa tillsammans tillbaka i tiden, där vi blir berättare av sagolika historier. Vi har några färdiga spel som är välkända från till exempel Arboga Medeltidsdagar. För uppdragsarbete brukar vi formulera förslag till våra kunder och utvecklar även helt egna, individuella riddarspel anpassad efter önskemål och eventuella ramparameter som tid, målgrupp och plats.

Nedan ser ni några av våra olika shower som vi gjort genom åren. 

Robin Hood
Längd: 50 min
Barnvänlig: ja, utformat speciellt för mindre barn
Se Prins John och Robin Hood göra upp i ett rafflande tornerspel. Man vet aldrig vad varken den luriga Prins John eller den sluga Robin Hood har i görningen. Men en sak vet vi, att Robin Hood slåss för folket och allas lika värde.

Vikingarna kommer
Längd: 50 min
Barnvänlig: ja
Vilka vinner i kampen om Arboga, är det den gamla tron som står fast eller kommer den nya tron få fäste? Se den rafflande kampen mellan vikingar och riddare i den här fart fyllda kampen.

Kungens spel
Längd: 50 min
Barnvänlig: ja
Kungen har bjudit in till fest och kamp. Vem ska knipa prinsessans hand och bli kungens högra hand? Se riddarna göra upp en rafflande kamp där marken skakar och svärden klingar. Du missar väl inte denna chans att se en show du sent kommer glömma!

Eldshow ”Hopp och förtvivlan”
Längd: 45 min
Barnvänlig: Utformat för äldre barn/ungdomar och vuxna
En föreställning där frustande hästar i samspel eldens magi fångar dig i en magisk kamp mellan dag och natt.

 
Svenska